Audun Aschim Steffensen: Mythos

Utgivelsesdato: 3. september 2019

“To initiate into the mysteries”

Audun Aschim Steffensens debutalbum skildrer en mystisk vandring gjennom et bredt, musikalsk spekter.

I dette albumet møter vi den unge og talentfulle gitaristen og hans finurlige besetning bestående av Hanna Rabe på harpe og Axel Skalstad på trommer. Sammen vandrer de inn i et dypt tankeunivers inspirert av mystiske fornemmelser som gjemmer seg i det åpenbare, rene og klare.

Besetningen fyller en flerdimensjonal og uforutsigbar klang som skaper dybde og rike teksturer. Samtidig er de lyriske strengene pakket inn i enkle, små rammer som gir en trygg veiviser inn i det ukjente.

Hver låt forestiller en egen myte med hver sin mytologiske karakter kjent fra gresk og romersk mytologi. Gjennom albumet forsøker trioen å tilnærme seg disse mysteriene og sammen stifter vi bekjentskap med kjente vesener som Harpyia, Orpheus, Bacchus og Apollo. Ikke bare får vi oppleve den vakre kjærligheten mellom Orfeus og Evrydike, men også mørkets frambrudd fra den mektige og fryktede Nyx.

Albumet representerer et godt stykke nordisk jazz, med klanger fra moderne fransk og tysk harpemusikk, tematiske idéer fra avantgarde-teater og stemninger i retning av filmmusikk. Trioen beveger seg inn i et landskap som lengter etter å bli utforsket. Alt blir formidlet med et sterkt dramaturgisk tankebilde, i et akustisk, kammermusikalsk uttrykk.

Albumet finner du på Spotify, Amazon, iTunes og flere andre kanaler, i tillegg til fysisk format.

 
Mythos-cover.jpg

Musikere:

Audun Aschim Steffensen - gitar

Hanna Rabe - harpe

Axel Skalstad - trommer og perkusjon

Mytos gruppe.jpeg